Het accent op een schilderij

schilderijverlichtingAls een woning ingericht is met meubelen, ontbreekt vaak nog sfeer. Door schilderijen op te hangen, wordt de juiste sfeer verkregen. Sommige schilderijen hebben een extra accent nodig: schilderijverlichting. De lampen hebben gemeen dat ze naar beneden richten, op een schilderij.

Een landschap komt beter tot zijn recht

Of een schilderij van een echte kunstschilder is of van uw kleinkind, u hangt het op omdat u het mooi vindt. Een landschap of stadsgezicht, een abstract of juist heel realistisch doek, met de juiste verlichting komt het beter tot zijn recht. Massive Matisse is een massieve verlichtingsbron van metaal, met een afmeting van 8 x 30 x 20 cm in de kleur nikkel of brons. De verlichting is compleet met een maximaal 28W verlichtingsbron. Massive Lynne heeft een aluminiumkleur en meet 5,1 x 32,9 x 22,1 cm en volstaat met maximaal 8W. Naast aluminium is deze lamp ook verkrijgbaar in de kleur brons. Een grotere variant, voor een groter schilderij, is in beide kleuren te krijgen met de afmetingen 5,1 x 55,5 x 22,2 cm.

Klassiek messing of modern chroom

Voor de klassieke inrichting is schilderijverlichting Antiek Messing Led Warmwit te bestellen. De lamp is zowel aan het plafond als aan de wand te monteren en staat, door een staaf, wat verder van de muur. Een LED-strip geeft warm wit licht met 2W. Naast de warm witte variant is Antiek Messing ook verkrijgbaar met witte verlichting. Voor de modernere inrichting is deze lijn van schilderijverlichting ook beschikbaar in de kleur chroom. De vier modellen hebben allen dezelfde maat: 35 x 5,5 x 22 cm. De staaf staat 15 cm van de muur. Omdat deze lamp niet groot is, leent het zich er uitstekend voor om twee lampen naast elkaar te combineren met twee niet al te grote schilderijen.

Losse lampen ook los bestellen

Bij sommige schilderijlampen is de verlichtingsbron inbegrepen, bij andere niet. Let u daar goed op bij de aankoop van een schilderijlamp. Ook nabestellen van een verlichtingsbron is mogelijk. Er zijn verschillende soorten lampen voor schilderijverlichting: led, tl of halogeen. Led strips zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, met elk zijn eigen effect. De lampen hebben 2 of 2,2W. Een witte lamp geeft helle verlichting, een warm witte lamp is wat subtieler. De kleuren groen, blauw, geel en rood geven elk hun eigen, unieke sfeer. Led strips zijn specifiek bedoeld ten behoeve van schilderijverlichting, maar zijn ook los te gebruiken met een led-voeding. Lamp T5 geeft tl-verlichting en is een 13W energiezuinige spaarlamp. Deze spaarlamp heeft een witte gloed. Deze lamp is ook verkrijgbaar in een zachtere variant van 8W.