Gave houten design meubels

Hout is cool. Zeker in combinatie met andere contrasterende materialen zoals metaal, beton of tof laminaat in bijvoorbeeld wit of grijs eiken.

Een meubel van hout leeft en heeft altijd een uniek karakter. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hout nooit weg geweest is in het interieur. Door de makkelijke bewerkbaarheid en verscheidenheid aan houtsoorten is er voor iedere smaak en interieur wel een geschikt houten tafel, stoel of ander meubel te vinden. Door creativiteit van ontwerpers en doe-het-zelf enthousiastelingen kom je dan ook de meest opmerkelijke en inspirerende items tegen…Hieronder een paar die we met je willen delen.  Wie weet wel iets voor jou?

Ruw hout als strakke bijzettafel

Gave houten design meubelsHoe gaaf is dit? Meubels waarvan je kunt zien waar ze vandaan komen…Meubels met een rauw randje, de natuur die je woonkamer of kantoor inademt. In dit geval is een stuk boomstam met een motorzaag tot een u-vorm uitgezaagd, de oppervlakken geschuurd en daarna afgewerkt in een krasbestendige en transparante beits. Oliën kan ook. Niet echt het meest eenvoudige klusje, maar mocht je een handige Harrie in de buurt hebben, dan is dit wellicht een mooi idee.

Creatief met pallets

Ondertussen is het idee om met pallets meubels te creëren niet geheel nieuw meer. We hebben de laatste tijd tal van oplossingen gezien met de eenvoud en uitstraling van het stoere palletmateriaal.

Een pallet is makkelijk te krijgen en vaak goedkoop of zelfs voor niets. Een vraag op marktplaats of een lokale Facebook groep voor wie pallets af te halen heeft doet wonderen.  Als je er een paar hebt, dan zijn er leuke en praktische dingen mee te maken. Wat te denken van een houten ligbed?

Gave houten design meubels -stoel

Wel een goed kussen op leggen want anders niet erg comfortabel wellicht.

Of wat dacht je van een altijd stoere en mooie salontafel van wegwerp pallets:

salontafel van wegwerp pallets

Laat je creativiteit de vrije loop en je zult versteld staan wat er mogelijk is om je leven rustieker te maken.

Oude fabrieksmeubels

Spullen van weleer. Gebruikt, soms misbruikt en afgeschreven. Maar vaak een basis voor moois in huis. Zo zijn bijvoorbeeld meubels die uit oude fabrieken komen een welkome aanvulling in menig interieur:

kruk

bureau 

ladenkastJe vindt deze meubelen door bijvoorbeeld te Googlen op “fabrieks meubels” en dan bij de afbeeldingen te kijken. Er zijn ook speciaalzaken zoals jacomeubels.nl , waar het ladenblok wat je hiernaast ziet vandaan komt. Of lekker struinen op marktplaats of bij meubelhandelaren, je komt vast iets gaafs tegen wat echt bij jou past!

 

 

Houten eenvoud

Het kan allemaal ook wat eenvoudiger natuurlijk. Strakker en gewoon. Eenvoud in licht eiken, beuken of steigerhout(look). Je vindt het bij de bouwmarkt op de hoek, de Kwantum of Leen Bakker. Dat maakt niet uit, het blijft een mooi product dat hout.houten eenvoud