Wat je nog niet wist over de Porsche Cayman S

nullOm te beginnen is de Porsche Cayman S niet hetzelfde als een Boxster met een dak. Zet dat meteen uit je hoofd – het is gewoon niet zo. Ondanks dat de Cayman korte tijd werd aangeduid als de poor man’s Porsche heeft de bolide zich inmiddels bewezen als een volwaardig lid van de Porsche-familie. Sterker nog; de tweede generatie Cayman is zó stabiel, zó mooi, en blijkbaar zó goed, dat de discussie nu draait om een veel prestigieuzer label. Is de Cayman beter dan de 911?

Welke Porsche is de beste?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Het antwoord is dus ‘Ja’. De middengeplaatste motor geeft de Cayman een betere wegligging, de lijnen zijn des Porsches, het vermogen is stukken hoger en de techniek is meegegroeid met het Porsche concern; optimaal dus.
De 911 mag dan een hogere nostalgische waarde hebben en het goed doen op foto’s; de Porsche Cayman S doet het beter op de weg. En daar telt het.
Het is wel een goedbewaard geheim. Er zijn heel wat experts aan te pas gekomen om dit oordeel te vellen, maar het grote publiek zal het nog niet zijn opgevallen. Ergens wel logisch, want de huidige generatie Cayman S is ook pas te koop sinds eind 2012.
Hoe dan ook kun je met een Porsche Cayman S beter uit de voeten. Ook als het gaat om onderhoud. Tegenwoordig kun je al je Porsche Cayman onderdelen vinden op internet; alles nieuw en wereldwijd leverbaar, bijvoorbeeld door www.parts-wise.nl.

Cayman

De naam van de Porsche Cayman heeft niets met de belastingontduikende eilandengroep te maken. Eerder andersom: de eilanden hebben hun naam ontleend aan de kaaiman, net als de Porsche. Anders dan de eilanden heeft de Porsche wél de specificaties van het prehistorische monster: gestroomlijnd, sterk, rauw en geen natuurlijke vijanden.
Er zijn meer internationale bedrijven die graag met alligator-achtigen koketteren. Lacoste bijvoorbeeld, maar ook de firma Croc, van de open schoenen.
Zij hadden het onzalige idee om de Croc Cayman op de markt te brengen. Dat kwam Croc in 2009 op een interessante rechtszaak te staan. Fans van Porsche kiezen uiteraard de kant van het automerk, maar ook niet-autoliefhebbers schaarden zich achter Porsche. De reden? Crocs zijn oerlelijk en kosten nog geen drie tientjes. De Porsche Cayman is een beauty en kost zelfs tweedehands al snel vijftigduizend euro.
Er is trouwens nog steeds geen vonnis in deze rechtszaak. Hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans dat Porsche deze gaat winnen. Niet zo heel erg. Als je de beste Porsche wordt genoemd, hoef je niet meer naast je schoenen te lopen.


Porsche onderdelen koop je goedkoop bij Parts Wise.