Ieder pondje komt door het mondje

Veel mensen hebben in de eerste maand van het nieuwe jaar het voornemen af te vallen en meer conditie te krijgen. Ondertussen zijn we een maand verder en zijn bij sommige fanatiekelingen de kilootjes eraf gevlogen. Nu maar zorgen dat ze er niet meer aankomen! Het werkt het beste als jij je levensstijl verandert. Je sport al meer, dus dat is goed. Maar zoals we weten komt ieder pondje door het mondje: zorg dus voor gezond eten! Met de Wehkamp kortingscode sla je allemaal handige apparaten in die je in het vervolg zullen helpen bij een gezonde voeding.

Koken zonder vetIeder-pondje-komt-door-het-

Er worden tegenwoordig steeds meer apparaten op de markt gebracht waarmee je maar een minimale hoeveelheid boter hoeft te gebruiken bij het klaarmaken van vlees, groente of aardappelen. Deze cookers werken met heteluchtcirculatie: het zijn eigenlijk een soort van kleine en ronde ovens. De warme lucht kan door de vorm helemaal rond het te bereiden ingrediënt zoals een stuk zalm, een mooi stukje vlees of patatjes. Daardoor wordt het product aan alle kanten evenveel gegaard en is het na een kwartier of twintig minuten heerlijk mals, of juist heerlijk knapperig. En dat met maar één theelepel olie!

Stomen geblazen

Wat ook een goede manier van koken is, is door je eten te stomen. Daardoor behoud je heel veel van de smaak van bijvoorbeeld groenten en vis en het is nog gezond ook. Je hebt keuze uit veel soorten stoomkokers. Doordat er vaak meerdere onderdelen zijn, kun je groentes en vis boven elkaar stapelen. Het is dus niet alleen gezond, je hoeft niet meer zo lang in de keuken te staan! Zo ren je een extra rondje om de blok of ga je nog even een half uurtje fietsen op de hometrainer.

Grillen

Het is wat lastiger om vlees te stomen. Ben je toch dol op een biefstuk, een hamburger of een karbonade op zijn tijd? Koop dan een contactgrill. Omdat je grillt, heb je wederom geen olie of boter nodig. Vlees schroei je binnen no time dicht en laat je daarna op een lagere temperatuur sudderen. De grill gebruik je ook voor het bereiden van vis en groenten.

Sapjes

Omdat de mens niet alleen van eten leeft, is het ook belangrijk om te denken aan drinken. Met een citruspers maak jij altijd verse sinaasappelsap: geen toegevoegde suikers en ook nog eens vol vitamientjes! Met een sapcentrifuge wordt het sapjes maken helemaal te gek. Hierin doe je bijvoorbeeld een appel, een banaan en een peer. Dit alles wordt uitgeperst zodat jij de lekkerste vruchtensappen maakt. Maar sommige apparataten persen ook groente! Neem bijvoorbeeld broccoli, tomaat, paprika of spinazie en maak er je eigen favoriete groentensapje van. Gezond, snel én lekker!