Trendy tuinmeubelen van hardhout

trendy-tuinmeubelIn de tuin zijn houten tuinmeubelen dé trend. Natuurlijke kleuren en materialen maken duidelijk dat mensen zich aangetrokken voelen tot de natuur. Veel tuinen zijn daarom voorzien van één of meer houten tuinsets. Tuinhoutcentrale heeft verschillende meubelen in de collectie, alles vervaardigt van een rood/bruin hardhout.

Hardhout versus naaldbomenhout

Het hardhout heeft een gemiddelde levensduur van twintig jaar. Dit is dubbel zo lang als bijvoorbeeld de levensduur van naaldhout. Hardhout is over het algemeen afkomstig van loofbomen. Omdat loofbomen langzamer groeien, wordt het hout harder. Dit komt vooral omdat het hardhout een hogere weerstand heeft tegen insecten en schimmels. Het hardhout van de Tuinhoutcentrale is afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het hout is duurzaam en voorzien van het FSC-keurmerk. Dit merk geeft aan dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Ook het PEFC is een soortgelijk keurmerk, PEFC toetst of nationale standaarden voor duurzaam bosbeheer voldoen.

Tafels, stoelen en banken

Het assortiment houten tuinmeubelen is groot: verschillende tuintafels, stoelen en banken, maar ook ligbedden met een golf. De ligbedden zijn stapelbaar en hebben een schommelstoeleffect, omdat als er iemand in ligt, het voeteneinde los van de grond komt. Loungen en tot rust komen in de tuinmeubelen is geen probleem. De stoelen zijn verkrijgbaar als stapelstoel en klapstoel. Lekker buiten eten aan een hoge eettafel van hardhout is in combinatie met deze stoelen heerlijk. Ook loungestoelen met hoge en lage rugleuning zijn in het assortiment opgenomen. De loungestoelen zijn weer leuk te combineren met een salontafel. Tot in de late uurtjes loungen en kletsen met vrienden is met zo’n set prima te doen.

Tuin aankleden met houten plantenbakken

Picknicktafels voor zowel volwassenen als kinderen maken het assortiment tuinmeubelen compleet. Naast hardhouten picknicktafels verkoopt Tuinhoutcentrale modellen van vurenhout. Om de sfeer in de tuin compleet te maken, zijn de houten tuinmeubelen te combineren met plantenbakken van hetzelfde materiaal. De bakken zijn verkrijgbaar in een heleboel variaties en vormen en voorzien van wortelfolie en roestvaststalen schroeven. Lage pootjes voorkomen schimmelvorming, waardoor de bakken lang meegaan.

Hardhout behandelen of laten vergrijzen?

Als het hardhout behandeld wordt met een houtolie, houdt het hout de originele diepe kleur. Het hout wordt daarnaast beschermd tegen uitdroging en verkleuring door zonlicht, regen en andere weersomstandigheden. De olie is geschikt voor alle soorten hardhout. Het hout laten vergrijzen heeft ook zijn charme, hout krijgt daarmee een eigen look en het ziet er heel natuurlijk uit. Let wel dat hout zonder behandeling sneller scheurt, waardoor bijvoorbeeld oppervlaktescheurtjes ontstaan.