Het hele jaar door op fietsvakantie!

voyage à vélo dans l'HimalayaVeel mensen denken bij fietsvakantie aan op de fiets naar Frankrijk in de zomer, of in een paar weken heel Nederland door fietsen. Maar de mogelijkheden zijn veel breder dan dat. Het veranderende klimaat en de mogelijkheden in de fiets- en reisbranche maken veel mogelijk. Dus ook nu de winter er aan lijkt te komen, hoeft u de fiets zeker nog niet weg te zetten!

Al jaren is er een duidelijke verandering in het klimaat gaande. Een voordeel hiervan is dat de winter steeds zachter wordt, wekenlang achterelkaar vriezen doet het al lang niet meer en sneeuw lijkt ook een uitzondering te worden. We kunnen dus tot steeds later in het jaar lekker buiten fietsen. Dit betekend ook dat fietsvakantie in de winter zeker een optie is.

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter is met het huidige klimaat erg prettig. Het is niet snel te koud om buiten te komen, en door het bewegen houd je jezelf lekker warm. Daarnaast wordt er tegenwoordig legio aan goede fietskleding verkocht, waarmee je jezelf goed kunt beschermen tegen koud en regen. En om het fietsen nog wat eenvoudiger te maken kun je kiezen voor een elektrische fiets, deze biedt je net dat steuntje in de rug bij tegenwind en zorgt ervoor dat je in een kortere tijd een langere afstand kunt afleggen. Heb je er nog geen? Een goedkope vind je op Matrabike.nl.

Je kunt je fietsvakantie volledig zelf invullen. Waar in de zomer fietsvakantie vaak gepaard gaat met kamperen, is dat in de winter misschien niet zo lekker. Maar als je je route tevoren goed plant, kun je je verblijf ruimschoots van te voren vastleggen in de plaatsen die je wilt aandoen. En plan bijvoorbeeld na een paar dagen een rustdag in, en boek een wellness arrangement!

Naar het buitenland

Wat je natuurlijk ook kunt doen is de zon opzoeken en daar gaan fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een paar weken door India fietsen, verschillende staten in Amerika aandoen, of de kust van Spanje afgaan. Ook hierin zijn de mogelijkheden erg breed. Je kunt je fiets meenemen, of je kunt in het land van bestemming fietsen huren. Je kunt een tent meenemen en ’s avonds bepalen waar je hem opzet, of je zet tevoren je gehele route uit en reserveert je verblijf voor vertrek. Wat je ook wilt, fietsen is het gehele jaar mogelijk