Nordic Walking: Waarom zou je?

Nordic RunningNordic Walking is een trend die al een tijdje bezig is, maar nu echt de massa begint te bereiken. Een tijd lang heeft het bekend gestaan als een ‘sport’ voor bejaarden die zonder stok nauwelijks meer kunnen lopen. Gelukkig zijn veel mensen er inmiddels achter dat het alles behalve dat is. Nordic Walking is gezond, veelzijdig en goedkoop. Waarom? Dat ga ik in dit artikel uitleggen.

Nordic Walking is gezond

Noridc Walking is niet zomaar een beetje lopen met stokken. Wil je met de juiste techniek aan Nordic Walking doen, dan heb je daar echt les voor nodig. In een les of 6 á 8 kun je de juiste techniek en het juiste ritme aanleren om lichamelijk echt profijt te hebben van het Nordic Walking. Omdat het lopen dan meteen veel soepeler gaat is het ook veel leuker.

Behalve dat je kunt lopen met Nordic Walking stokken, kun je het ook echt als sport beoefenen. Het is dan geen Nordic Walking meer, maar zou je beter Nordic Running kunnen noemen. Meer daarover lees je hier.

Nordic Walking is veelzijdig

Behalve dat je het dus op een wandeltempo of op een hardlooptempo kunt beoefenen, kun je het zowel in het bos, op het strand, in de bergen, of waar dan ook gaan doen. Je zit dus niet vast aan een klein muffig fitness zaaltje, maar kunt lekker naar buiten, wat het ook nog eens extra gezond maakt.

Nordic Walking is goedkoop

OK, je betaalt wel wat aan een paar goede Nordic Walking stokken en ook de benodigde lessen zijn uiteraard niet gratis. Maar heb je je stokken en heb je het Nordic Walking onder de knie, dan is de sport verder gratis.
Investeer wel even in goede (en juist afgestelde) stokken, want je wilt geen blessures oplopen of met kapotte stokken zitten na een paar keer Nordic Walking.