Stijlvolle vloeren die ook nog onderhoudsvriendelijk zijn

Toe aan nieuwe vloer? Dan heb je waarschijnlijk deze wensen: de vloer moet makkelijk te leggen, mooi en stijlvol, onderhoudsvriendelijke en makkelijk schoon te maken zijn. En als het even kan moet je nieuwe vloer ook niet al te veel kosten. Bij een PVC vloer denk je misschien eerder aan de keuken of badkamer. Maar het staat ook heel mooi in de rest van je huis en voldoet aan al de genoemde vereisten.

stijlvolle-vloer

Stijlvol en verkrijgbaar in oneindig veel dessins

Een PVC vloer is gemaakt van Vinyl, een kunststof. En dat is handig, want dat betekent dat er geen grenzen zijn aan het uiterlijk ervan. Je kan gaan voor een effen vloer in een mooie kleur of kiezen voor een speels grafisch dessin. PVC is ook verkrijgbaar in allerlei niet van echt te onderscheiden steen- en houtmotieven. Een goed alternatief dus voor parket, laminaat of natuursteen.

Praktisch en makkelijk schoon te maken

Een PVC vloer is niet duur en net zo makkelijk te leggen als een laminaatvloer. Het is geluiddempend, dus handig als je kinderen hebt die van lekker stampen houden. Een antisliplaag zorgt dat ze daarbij niet op hun snufferd gaan. PVC is ook nog eens waterafstotend waardoor het zeer gemakkelijk schoon te maken is.

Niet het eerste wat bij je opkomt misschien, zo’n PVC vloer. Maar als je het zo allemaal op een rijtje zet is het een uitstekende keus als je voor stijlvol, onderhoudsvriendelijk en goedkoop gaat!

Zelf je vloer leggen? Hier vind je handige tips.