Waarom je tuin in januari extra aandacht verdient?

rush-348481_640Omdat de lente alweer veel dichterbij is dan je denkt. Hoewel de sneeuw nog ieder moment verwacht kan worden, en de feestdagen nog aan de horizon moeten verdwijnen, staat de lente alweer volop aan te kloppen. In februari of maart zijn lentedagen al niet meer ondenkbaar en iedereen heeft natuurlijk alweer heel veel zin in het mooie weer en de gezelligheid buiten. Echter, voor dat laatste is het wel handig als je tuin ook alvast de nodige voorbereiding krijgt…

Gazon

Wil je deze lente/zomer eindelijk eens zo’n knalgroen gazon zonder bruine, dorre plekken en mosgroei er tussen? Begin dan op tijd, zodat je tuin helemaal klaar is als de eerste zonnige dagen zich voordoen. Je gazon aanleggen of inzaaien in mei? Dan ben je te laat! Ben verstandig en ga nu al graszoden kopen om je grasmat te vervangen. Graszoden kun je gemakkelijk het hele jaar door leggen; zelfs vorst is geen probleem. Leg je je gazon nu? Dan is het over enkele weken helemaal klaar voor een mooie lente en zomer.

Planten stekken

Staat ook een mooie, volle tuin met mooie planten en bomen op je verlanglijstje voor deze zomer? Ga dan in januari alvast planten stekken. Planten die je nu al kan stekken zijn onder andere de japanse Kwee, Ficus carica en sierheesters. Bekijk op deze handige stekkalender in één oogopslag welke planten je in welke maand precies kan stekken. Zo ben jij nooit meer te laat.

Het duurt misschien nog even, maar wat ons betreft: let the summer begin!