De Gaafste Gadgets van 2016

iphone-916387_1280

Gadgets, gadgets, gadgets.. er bestaan inmiddels honderden fysieke en online winkels die met de verkoop van gadgets hun brood proberen te verdienen. Want, zo denken ze, iedere man houdt van gadgets. Nu houden veel mannen inderdaad van gadgets, maar niet van die gadgets die je in 99% van die winkels ziet! Nee, wij hoeven geen wc-papier met een printje van € 1000,- en nee, ook die koffiemok die lijkt op een zinkend schip is niet aan ons besteed. Maar de nieuwste iPhone, een Apple Watch, kijk daar worden wij nou blij van.

iPhone 6s

Ik weet niet hoe Apple het voor elkaar krijgt, maar ze zorgen er altijd wel weer voor dat ik bij een nieuw exemplaar van de iphone denk: ‘Die wil ik hebben!’. Ik denk dat ik dan ook weer de 6s ga kopen, want die heeft net weer nieuwe dingen waar ik benieuwd naar ben, zoals een A8 processor die wel 20% sneller is dan de oude, een betere batterijduur en een aanzienlijk betere camera.

Scanner Mouse

Hij bestaat nu al, de scannende muis en hij werkt echt fantastisch! Geen gedoe meer met het aanzetten van je scanner of all-in printer, maar gewoon je muis vegen over datgene wat je wilt kopiëren en boom, het staat op je scherm. Je kunt er ook tabellen en dergelijke mee kopiëren, en dan ook meteen bewerken. Super handig!

De Irisscanner

James Bond gebruikte hem al in de jaren ’80, maar nu kun jij er ook een aanschaffen. En, hij is helemaal niet duur! Voor ongeveer € 230,- heb je hem al in huis. Je kunt er je computer mee beveiligen, of zelfs zorgen dat alleen jij toegang krijgt tot bepaalde websites. De werking hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen, maar voor de zekerheid even heel kort dan: Wanneer je je oog voor de irisscanner houdt, herkent hij het patroon van je iris, en geeft je toegang tot de door jou met de irisscanner beveiligde computer en/of websites.

Jet Pack

De jet pack zoals je die kent uit de James Bond film Thunderball, komt in 2016 ook voor consumenten op de markt. Niet goedkoop, je zult er namelijk wel 150.000 dollar voor neer moeten tellen. Met de jet pack kun je zo’n 30 minuten vliegen, en kan je maximaal 74 km/uur. Dat is toch al heel wat meer dan de 20 seconden waarmee je oorspronkelijk met het ding in de lucht kon blijven.

Apple Smartwatch

De apple smartwatch is ook al op de markt, maar desalniettemin een van dé gadgets die in 2016 groot gaat worden. Hij is er in allerlei uitvoeringen, en de prijzen variëren dan ook van rond de € 400, – tot wel € 11.200, -. Bij die laatste heb je er wel een met een kast van 18 karaats goud.. Met de smartwatch kun je uiteraard bellen, appen, sms-en, en niet te vergeten, ook klokkijken, maar daar komen nog allerlei toepassingen bij zoals een activiteit-app, navigatie, camera, en alle andere apps die je ook op een smartphone gewend bent.