De sjeu van shoppen

shoppen-in-je favoriete stadShoppen is meer dan winkelen. Natuurlijk draait het uiteindelijk om wat je gekocht hebt, maar shoppen is een dagje uit: winkeltjes bezoeken en tussendoor een ‘pitstop’ houden in een koffietent of lunchroom.

Digitaal winkelen

Je bent geneigd om, als je wilt winkelen, je laptop open te klappen en willekeurig allerlei internetwinkels te bezoeken. Iedere meetellende winkel heeft toch tegenwoordig een digitale variant? Het lijkt hierbij of je de charme van het winkelen vergeet. Digitaal winkelen is dan wel efficiënt en het scheelt je misschien een hoop tijd, maar een dagje uit kun je het niet noemen.

Shoppen-stuff-i-like

Gebruik je zintuigen

Vergeet niet hoe het voelt om je ‘wannahaves’ eerst even goed te bekijken, te voelen, er aan te ruiken of het te beluisteren. Als je een mango koopt, wil je toch eerst in je handen nemen, voelen en er aan ruiken of hij je bevalt. Eigenlijk zou je hem het liefst nog proeven. Shoppen gaat dan wel niet over het kopen van een mango, maar neem het als voorbeeld. Zonder je zintuigen is het toch onmogelijk een juiste keus te maken? Bovendien, als het om kleding gaat, sommige dingen moet je toch echt eerst even passen, wil je weten of het zo perfect zit, als je hoopt dat het zit.

Shoppen: de gebruiksaanwijzing

Voor een dagje shoppen ga je op tijd de deur uit. Je zorgt ervoor dat je er leuk uitziet: doe de juiste jas aan voor de buitentemperaturen en kies voor mooie maar wel gemakkelijk lopende schoenen. Heb je die niet? Ga ze dan snel scoren tijdens je eerstvolgende geplande shopmoment! Als je voor kleding op pad gaat, denk dan ook aan wat je aantrekt: een blouse met ontelbare sluitingen is niet zo handig als je steeds opnieuw iets wilt passen. En met blote voeten kun je geen pumps passen. Vergeet daarnaast niet ‘je natje en je droogje’: zonder koffie of lunch is een shopdag niet compleet. Koffie met wat lekkers? Doe het vooral, je bent tenslotte een dagje uit.

Waar?

Natuurlijk kun je gaan shoppen in de stad waar je het dichtstbij woont, maar denk eens aan een andere stad. Je kunt in andere winkelstraten ook weer eens andere winkeltjes ontdekken, waar je weer eens wat anders ziet en koopt. Bovendien is het leuke van andere steden dat je je kunt laten verrassen door de omgeving. Shoppen voelt dan echt als een dagje uit. Wist je dat shoppen eigenlijk een hele sportieve aangelegenheid is? Je loopt namelijk wat af!