DIY Essentials

Gereedschap

gammaVoor een succesvol DIY-project is goed gereedschap een noodzaak. Op deze manier is het werk makkelijker, nauwkeuriger en veiliger. Als je meer van de kleine projecten bent, dan is het mogelijk dat je niet al het gereedschap in huis hebt. Daarom bieden bouwmarkten, zoals Gamma en Bouwmarkt Totaal een verhuurservice aan.

Magneten

Met magneten kun je een hoop leuke dingen maken, zoals een bord met allerlei foto’s. Maar ook de klassieke koelkast-magneten zijn in principe een DIY-project. Wat veel mensen niet weten is dat je magneten in veel verschillende soorten kan gebruiken. Een leuke variant is een whiteboard (hier), of magneettape (hier). Met die tweede kun je heel veel verschillende kanten op.

Ducttape

Wat kan een mens niet maken met ducttape? De Mythbusters maakten ooit een aflevering over dit fantastische product. Het is om zijn stevigheid onmisbaar in het arsenaal van iedere DIY-fanaat.

Oude flesjes en potjes

Met oude flesjes en potjes maak je de leukste dingen, van lampen tot vazen. Geef daarom iedereen de opdracht om deze niet weg te gooien, maar om te verzamelen. Op deze manier heb je sneller dan je denkt genoeg flesjes om leuke dingen mee te maken!

Blikjes

Het gaat niet per se om de blikjes zelf, maar meer om de clipjes ervan. Hiermee kun je een hoop leuke dingen maken. Een leuke handtas, of zelfs een jurk. Het zorgt voor een industriële look aan je objecten. Let wel op, er kunnen scherpe randen zitten aan deze clipjes.

Inspiratie

De voorgaande tips zijn handige hulpmiddelen voor het volbrengen van een DIY-project. Maar alleen de tips heb je nog niet veel aan. Het project zelf zal er niet door ontstaan. Er zijn verschillende manieren om inspiratie te vinden voor een DIY-project. De makkelijkste is het zoeken op internet,  maar het leukste is natuurlijk om zelf iets te bedenken. Ga hiervoor na wat precies de behoefte is. Daarna ga je na wat voor materiaal je in huis hebt. Als laatste ga je kijken hoe je het op een mooie manier kan oplossen en het project er leuk uit kan laten zien.