Een goedkoop schilderij in 4 stappen

Omdat we allemaal van kunst houden, maar niet allemaal een goed gevulde bankrekening bezitten! Hoe je een prachtig, custom made schilderij kan bezitten voor nog geen drie tientjes.

Stap 1. Kies een leuke (custom made) print

Er bestaan sites waar jij een (custom made) print goedkoop kunt kopen. Je kiest op deze sites een bestaande print of laat een designer een print op maat maken. De designer zal stuurt je na betaling een linkje. Via deze link kun je de print vervolgens in verschillende formaten downloaden. Vaak variëren deze prints tussen slechts €1 en €10! Het allermooiste aan deze manier van een schilderij zoeken is dat er bijna niemand is die dezelfde print als jij zal hebben. Je bent dus én goedkoop uit én je hebt een uniek schilderij!

Bovenstaand schilderij kostte in totaal €16,55.

Stap 2. Laat de print professioneel drukken

Breng de print naar een lokale drukkerij. Het drukken van één print van 30×40 kost op normaal fotopapier zo’n €7,50. Let op: meestal rekenen drukkerijen opstartkosten, dus als je meerdere prints op het oog hebt, overweeg ze dan allemaal in één keer af te laten drukken om opstartkosten te besparen!

Stap 3. Kies een passende lijst

De grootte van de lijst is afhankelijk van het formaat waarin je de print kan downloaden. Vaak zijn dit hele gangbare maten, waardoor je bij winkels als de Xenos en Action al een prima lijst kunt vinden voor €5 tot €10.

Bovenstaand schilderij kostte in totaal €19,65 en is geheel naar eigen stijl gefotoshopt!

Stap 4. Hang it!

Tijd om het lijstje met de door jou gekozen print op te hangen. Boor een gaatje, voorzie de muur van een schroef, spijker of haakje en hangen maar! Kijk wel eerst even hoe je een schilderij ophangt. Raak je nu he-le-maal overstuur bij de gedachte aan gaatjes in de muur, dan kun je ook je schilderij ophangen zonder te boren! Door een ophangrail te verlijmen aan de wand (en/of tegen het plafond) is het boren overbodig geworden. Op het oog verschilt het niet van andere ophangsystemen!