Goedkoop tuinhout hoeft geen duurkoop te zijn

hardhouten-schuttingTuinhout is verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Besparen op tuinhout lijkt echter niet zinvol: omdat het goedkope hout van mindere kwaliteit is moet het eerder vervangen worden, waardoor goedkoop duurkoop is. De tegenhanger van duurkoop is duurzaam hout kopen dat in de aanbieding is.

Uitverkoop? Sla je slag!

Uitverkoop: een periode waarin een verkoper zijn prijzen verlaagt om zo snel mogelijk zijn voorraad kwijt te raken. Iedereen weet dat voorraad heel veel ruimte inneemt en geld kost. Goedkoop tuinhout in de uitverkoop kopen wil dus niet zeggen dat het hout van slechte kwaliteit is, het staat de verkoper misschien alleen in de weg. Tijd dus om je slag te slaan: misschien is er bij goedkoop tuinhout precies nét de hoeveelheid te vinden die je nodig hebt, waardoor twee partijen blij zijn: de verkoper is zijn voorraad kwijt en jij hebt duurzaam tuinhout voor een mooie prijs. Een misverstand is overigens dat uitverkoop bij een verkoper van tuinhout alleen maar goedkoop tuinhout is dat uit de mode is: soms is een model juist bij de leverancier niet meer verkrijgbaar, waardoor de voorraad niet op peil gehouden kan worden en er wat zogenaamde winkeldochters overblijven.

Snel handelen bij interessante aanbiedingen

Goedkoop tuinhout kan ook zijn tuinhout dat beschadigd is. Als de beschadiging voor jou geen probleem is, kan het een uitstekende aanbieding zijn. Een tuinbank met een kras kan bijvoorbeeld op een manier beschadigd zijn, dat het slechts lijkt op gebruikssporen. Laten we eerlijk zijn: als een bank een aantal weken gebruikt wordt, zijn de beschadigingen misschien wel net zo groot. Daarnaast kan goedkoop tuinhout ook uit een opgekochte partij zijn, waarbij de verkoper jou ook een voordeel gunt. Wat wel in het algemeen geldt bij uitverkoop is op=op. Snel handelen bij aanbiedingen van goedkoop tuinhout is wel een tip.

Kwaliteit van goedkoop tuinhout in de aanbieding is niet minder

De prijs van goedkoop tuinhout is aanzienlijk interessanter dan de prijs voor het product in de gewone verkoop. Het materiaal wat voor producten in de uitverkoop gebruikt is, is vaak gelijk aan de producten die voor de volle prijs verkocht wordt. Het is te vergelijken met een jurk van een bepaald merk dat ineens in de aanbieding is, de kwaliteit van de jurk is niet ineens minder, de verkoper wil alleen iets anders in zijn rek hangen. Als jij die jurk nou juist heel mooi vindt, maakt het jou niet uit dat de verkoper hem kwijt wil: je slaat je slag en schaft de jurk voor de aanbiedingsprijs aan. Voor goedkoop tuinhout geldt hetzelfde: de kwaliteit is niet minder, dus sla je slag!