Caravan Accessoires voor Comfortabel Kamperen

happy caravanKamperen kan soms behoorlijk oncomfortabel zijn. De een vind dat niet erg, de ander heeft er zo’n slechte ervaring mee dat hij gezworen heeft nooit meer voor een kampeervakantie te gaan. Zonde, want met een caravan en de juiste accessoires is kamperen prima te doen! 

Investeer in een voortent

Je hebt waarschijnlijk voor een caravan gekozen vanwege het gemak en comfort ten opzichte van een tent. Toch raad ik je aan om toch weer voor een tent te gaan, een voortent dan. Een caravan is een stuk duurder dan een tent en aan een beetje voortent ben je ook nog een paar honderd euro kwijt. Toch is het de investering waard. Zo zul je je in je caravan al snel opgesloten voelen. Met mooi weer gebruik je je caravan ook alleen om in te slapen. Maar wie weet heb je er een paar dagen tussen zitten dat het (zo af en toe) regent. Ga je dan de hele tijd binnen zitten? In een voortent zit je veel prettiger en heb je bovendien nog een beetje dat ‘buiten zijn’ gevoel. Daarnaast kun je in je voortent allerlei spullen kwijt. Ook het koken gaat in de voortent een stuk prettiger dan in zo’n benauwde caravan.

Kies voor kwalitatief kampeermeubilair

Sommige kampeerders zijn al tevreden met een paar klapstoeltjes en een koelbox als tafel. Wil je echter echt lekker zitten en rustig kunnen tafelen, dan is het zaak om kwalitatief kampeermeubilair aan te schaffen. Je tuinstoelen meenemen is een optie als gewicht geen probleem is, maar anders is het aan te raden om lichtgewicht campingstoelen te kopen. Zorg voor een tafel die gemaakt is op de hoogte van je stoelen. Uiteraard is het nog steeds niet comfortabel als je te hoog of juist te laag aan tafel zit, al zijn je stoelen en tafel nog zo goed van kwaliteit.

Neem een paar luxeproducten mee

Het is overdreven om al je gebruiksvoorwerpen van thuis ook mee te nemen voor op de camping. Maar misschien ben je erg gehecht aan je tosti tussen de middag, of aan je smoothie voor tussendoor. Een vakantie is er om te genieten, waarom zou je je deze kleine geniet-momentjes ontzeggen? Kies dus een paar luxeproducten die jij en/of je partner graag ook op vakantie zouden gebruiken. En laat je camping-buren maar mompelen dat het onzin is om die blender mee te nemen op vakantie, ieder zijn ding toch!