Kamperen is leven zonder apparatuur

afdruiprekWij kamperen graag en regelmatig. Kamperen is natuurlijk gezellig en ontspannen, maar ook primitief. Thuis ben je gewend aan alle apparaten die je leven een stuk eenvoudiger maken. Neem een fornuis, een oven, een wasmachine en een afwasmachine. Op de camping doen we het zonder. Dat betekent dus koken op een primitief gasstelletje of lekker barbecueën, een handwasje zo af en toe en: afwassen met de hand.

De tactiek van afwassen

Wat ons op de camping opvalt, is dat veel mensen de tactiek van afwassen nooit aangeleerd hebben gekregen. Weet je nog, hoe je dat vroeger geleerd hebt? Borden zet je op zijn kant, het liefst rechtop in een afdruiprek, en bekers op zijn kop. Het bestek laat je rechtop uitdruipen. Mensen gooien tegenwoordig alles op een hoop en kijken niet meer hoe een kopje valt of staat. Het scheelt een hoop tijd als je wat effectiever afwast. Het is natuurlijk niet heel belangrijk, maar hoe sneller je klaar bent, hoe sneller je weer lekker met een boek in je relaxte stoel zit of juist sportief in het zwembad. We hebben goed nieuws voor je: met het compacte afdruiprek met lekbak van kampeer-gigant wordt het al een stuk eenvoudiger.

afdruiprek-compact

Goedkoop en compact

Wie regelmatig kampeert, weet dat wat je meeneemt compact moet zijn én vooral niet te duur. Aan deze twee eisen voldoet het afdruiprek. Ruim onder een tientje, zeer compact (hij meet 39 cm) en hij is ook nog eens trendy. Bovendien is de kunststof afdruiprek niet zwaar, nog een eis die we allemaal stellen aan kampeerartikelen. De lekbak heeft twee functies: onder de borden kun je hem gebruiken als voor het water wat van de borden druipt maar zet je hem naast het bordenrek dan gebruik je hem voor het laten uitdruipen van kopjes en bekers. Aan het bordenrek zit ook nog een compact bakje voor je bestek.

Zal het printje op de lekbak symbool staan voor hoe je je op een camping voelt? Wij voelen ons in elk geval altijd als een vis in het water!